Home » Hemsida, Uppsala

Thank you for the music

23 september 2010 Ingen kommentar

Idag är rösträkningen avslutad och jag går tyvärr miste om en riksdagsplats. Jag saknar 210 personkryss för att klara 8%-spärren och kunna kryssa mig förbi. Snopet? Ja såklart! Besviken? Ja visst! Men det här är tyvärr demokratins spelregler – även om vi i Folkpartiet länge tyckt att de är odemokratiska och att spärrar bör sänkas eller helst avskaffas. Men det otroligt starka stöd jag har fått visar att många gillat min kampanj och de frågor jag drivit. Och det visar att det finns en vilja till förnyelse. Att frågor om liberal miljöpolitik, romernas rättigheter och integritet har stöd bland liberaler i Uppsala.

Jag vill önska min partikollega Ismail Kamil lycka till. Han kommer att företräda Folkpartiet i Riksdagen under de närmsta fyra åren. Jag ska alldeles strax ringa för att lyckönska honom.  Jag är säker på att han tillsammans med våra övriga ledamöter kommer att fortsätta driva integrations- och flyktingfrågorna som han gjorde under valrörelsen så att vi skapar ett starkt motstånd mot SD. Jag tror helt på den analys som Neuding och Lundberg gör på DN-Debatt idag om att vi har försökt tiga ihjäl integrationsfrågorna i detta val. Här bär Folkpartiet en delskuld precis som övriga etablerade partier och vi har i min mening också den allra bästa och mest genomtänkta integrationspolitiken. Gäller bara att saluföra den mer och bättre – utan inslag av batongliberalism!

Vårt valresultat i Uppsala ser inte särskilt ljust ut, vi har förlorat röster både på länsnivå och i kommunen. Jag hoppas kunna bidra till en valanalys och utvärdering om vad vi har misslyckats med i vår kommunikation och kampanj. Vi behöver också en ordentlig förnyelse i partiets interna arbete, många medlemmar klagar över att möten är tråkiga och intetsägande och att vi pratar för lite ideologi. Andra blir aldrig medlemmar för att vi brister i tillgänglighet och bra emottagande för nya intressenter.

Med det starka väljarstöd jag fick i valet har jag ett starkt mandat att bidra till sådan förnyelse i partiet de närmsta åren. Jag kommer att fortsätta engagera mig i Folkpartiets länsförbund och lokalt här i Uppsala. Det finns alltför många som är missnöjda med den politik Folkpartiet driver; och jag har tagit alltför många debatter i valet om ”batongliberalismen” och ”kravliberalism”. Det är dags att vi lyfter fram de liberala frågor som är kärnan i vår ideologi: individens frihet, generös flyktingpolitik, företagsamhet, integritet. Mer om detta under hösten.

Innan jag går i några dagars dvala vill jag tacka alla folkpartister och alla ni andra som hjälpt mig i valkampanjen! Tack för allt stöd! Tack för alla kvällar ni varit med och delat ut material, kampanjat med mig runt om i länet, hejat på mig i debatter och mycket mycket mera. LUF:s ombudsmän i Uppsala, Maximiliam Molin och Emil Johansson, har utgjort ett stort stöd och har hjälpt mig och övriga två LUF-kandidater. Men mer än någon annan vill jag tacka Benny Lindholm. Utan dig Benny hade den här kampanjen aldrig blivit det den blev. Utan alla dina tips, goda råd, funderingar och ditt flinka skrivande hade vi aldrig nått så långt. För er andra – jag är övertygad om att ni kommer at se mer av Benny, han kommer att gå långt i Folkpartiet; med sitt starka engagemang för det glömda Sverige och sin tydliga liberala kompass!

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar nedan, eller använd trackback från din egen webbplats. Det finns också RSS feed för kommentarer.

Vara trevlig och skriv inget spam.

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända avatar, registrera dig på Gravatar.