Home » Hemsida, Uppsala

Segervittring…

22 september 2010 Ingen kommentar

Kryssen räknas för fullt och mina personröster tickar in, sakta men säkert. Nu när 154 av 213 distrikt har räknats så saknar jag endast 317 kryss för att bli Uppsalas enda Folkpartirepresentant i Sveriges Riksdag, dvs för att få 8% av de 16250 folkpartiröster som vi fått totalt i länet.

Detta är nog bland det mest spännande jag varit med om. Radio Uppland följer min kamp och uppdaterar lyssnarna om min kryss-status regelbundet i sändning. ABC har precis intervjuat mig och TV4 står på tur. Om jag klarar spärren kommer det att ske med liten marginal och om jag inte skulle lyckats sker det med bara några få röster för lite.

Ännu är det inte helt kört. Följ räkningen på val.se.

Det absurda i att stupa på mållinjen och sakna endast ett fåtal kryss visar hur viktigt det är att vi sänker personvalsspärren och låter väljarnas vilja bestämma vilka som ska företräda dem. Och det visar hur demokrati och väljarnas egna preferenser ändå kan få genomslag trots att det är partierna som sätter listor med hjälp av interna provval.

Oavsett hur det går kommer jag att vara fast besluten att ta till vara på det stora förtroende jag har fått av Uppsala länsbor och fortsätta arbeta för Folkpartiet här i länet. Jag tror också att vi måste starta en förnyelse av partiet här i stan och bli mycket bättre på att förmedla vårt budskap. Sveriges fjärde största stad ska ha ett starkt Folkparti som kan hålla den liberala fanan högt! Vi har så otroligt mycket potential och jag är fast besluten att bidra till att lyfta partiet!

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar nedan, eller använd trackback från din egen webbplats. Det finns också RSS feed för kommentarer.

Vara trevlig och skriv inget spam.

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända avatar, registrera dig på Gravatar.