Välj en sida

Söndagsfrukosten präglas av två nyheter: S sjunker som en sten i opinionen och FP föreslår ny satsning på kärnkraftsingenjörer.

Socialdemokraterna slår nya rekord nästan varje dag: bottenrekord. Vi läser gång på gång att de uppnått ett nytt lågvattenmärke, ”lägst sedan valet 1996” eller ”sämst sedan 1990-talet”. Själv förundrades jag redan vintern 2006-2007 över att partiet inte genomförde en bättre och mer djupgående reformering och omdaning. Det finns många kloka Socialdemokrater som skulle kunna bidra till nytänkande i partiet om det bara skulle finnas lite mer lyhördhet och öppenhet. Men det är väl inte förrän efter ett andra katastrofval som sådana nytänkare kan få utrymme…

Media om dagens mätning: Aftonbladet, Expressen, DN. Bloggar som kommenterar: Mathias Sundin, Ankarsjö.

FP föreslår mer satsningar på kärnkraft i dagens DN-debatt. Vi behöver ca 1000 nya civilingenjörer med inriktning på kärnkraftsteknik för att säkra kvalificerad kompetens, det skriver Jan Björklund, Tobias Krantz och Jonas Abrahamsson.

Jag skriver själv i dagens Arbetarbladet tillsammans med Ann-Cathrin Larsson (vår liberala stjärna i Älvkarleby) om hur viktig kärnkraften är för norra Uppland både för alla de som arbetar i och omkring kärnkraftverket i Forsmark och för stora industrier som behöver en garanterad energiförsörjning. (länken kommer snart, AB har inte lagt ut artikeln på nätet än…)

Imorgon rullar min personvalskampanj vidare och jag kommer att besöka Folkpartiet i Älvkarleby och Stora Enso i Skutskär för at diskutera företagets miljöarbete och deras stora behov av trygg elleverans.