Välj en sida

Cecilia Wikströms och min artikel om romerna i SvD igår har fått en hel del kommentarer i pressen. UNT skrev en uppskattande ledare om vårt utspel idag, NA skrev också en kommentar om vårt förslag om sanningskommission. Däremot tyckte Arbetarbladet att vi liberaler inte var konsekventa, vilket jag absolut inte håller med om utan kommer att replikera på imorgon.

Stort tack till Liberati som med sina  glada hejarop uppmuntrar vår artikel. Det är också mycket viktigt att romernas situation nu står på dagordningen både i Europaparlamentet (som idag röstade genom en resolution med stark kritik både mot Frankrike och EU-kommissionen) och i den svenska valdebatten. Märk väl att det än så länge bara är folkpartister som ställer sig på romernas sida. Förutom en kommentar från Anna Hedh (s) i Europaparlamentet har jag ännu inte hört ett knyst från företrädare för andra partier än Folkpartiet….

Samtidigt har jag fått en mängd otrevliga kommentarer, sms och brev som handlar om romerna som jag valt att inte publicera här på bloggen. Min hemsida är inte till för invektiv mot redan utsatta folkgrupper utan för sansad politisk debatt. Alla dessa starka och otrevliga reaktioner visar bara hur djupa fördommarna mot romer är och hur starkt romer varit diskriminerade. Att vi som folkpartister ställer upp till romernas försvar och vill uppmärksamma de övergrepp som skett verkar vara otroligt provocerande för en del.