Home » Hemsida, Uppsala

I väntans tider…

22 september 2010 Ingen kommentar

Valnattens spända väntan är över och vi vet att Alliansen har vunnit valet. Det är anledning nog att fira, vilket DN påminner om här. Men SD:s intåg i riksdagen har grumlat glädjen och det parlamentariska läget med en osäker majoritet gör att hurraropen liksom fastnar lite i halsen.

För egen del har jag genomfört en lång och intensiv personvalskampanj. Jag startade den 28 maj med ett besök på Enköpings regemente och gick i mål i söndags: 20.000 utdelade broschyrer, ett tjugotal artiklar och insändare, ett antal intervjuer, oändligt många debatter, hundratals samtal med väljare, ett flertal företagsbesök, många timmar i valstugan, resor runt i länets kommuner och nästan fyra månaders kampanjande senare…

För min personvalskampanj har jag inte fått något direkt bidrag från partiet, tyvärr hade Folkpartiet i Uppsala län inte resurser till det. Det var privata pengar, privat tid och privat semester som gällde. För att kunna driva en politiskt självständig kampanj valde jag dessutom att ta tjänstledigt utan lön från UD. Detta är verkligheten för de flesta personvalskandidater i Sverige. Det är inget jag beklagar mig över men många är omedvetna om vilken tuff ekonomisk situation som icke-etablerade politiker kan ha. Till skillnad från förtroendevalda har vi inga pressekreterare, politiskt sakkunniga, etablerade journalistkontakter, fast lön och kontor vi kan använda oss av för att driva en kampanj.

Min personvalskampanj har varit utmanande, inspirerande och hur kul som helst! Att formulera sina hjärtefrågor, prata om liberala visioner för framtiden och diskutera och debattera politik med nyfikna väljare är bland det roligaste som finns. Framtidens skola, liberal miljöpolitik och integritetsfrågor är bara några axplock av vad valet har handlat om i Uppsala.

Hur gick det då? Eftersom Folkpartiet i Uppsala bara fick ett mandat kommer personkryssen avgöra vem som kommer att få bli Uppsalas liberala röst i riksdagen. Just nu ligger jag väldigt bra till; i ledning framför mina partikollegor. Men tyvärr har vi fortfarande 8% personvalsspärr och det kommer nog att bli mycket svårt för mig att hålla mig ovanför den gränsen.

UNT och Radio Uppland uppmärksammar att jag leder kryssligan än så länge.

Efter en intensiv kampanj där mycket beror på den enskilda kandidatens initiativ och agerande är vi nu förpassade till väntrummet. Det finns just nu inte så mycket att göra än att just vänta….gå in på val.se och uppdatera sidan där rösterna räknas. Och så kan man ju alltid passa på att ta igen lite sömn…

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar nedan, eller använd trackback från din egen webbplats. Det finns också RSS feed för kommentarer.

Vara trevlig och skriv inget spam.

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända avatar, registrera dig på Gravatar.