Home » Hemsida, Uppsala

Folkpartiet i Uppsala 11,8%

10 juni 2010 Ingen kommentar

På riksplanet är det inte roligt att läsa i Expressen om SCB: s majmätning där de rödgröna leder över Alliansen med 6 procent. Men här i Uppsala är det idel glada nyheter!

Folkpartiet i Uppsala län är näst bäst i hela landet med 11,8%. (Endast Västra Götalands västra valkrets är större med 14,4 %.)

Ta en titt själv på sidan två i SCB:s sammanställning. Om dagens siffror håller i sig innebär det troligtvis att Folkpartiet får två mandat i riksdagen och att jag själv därmed bli invald.Det skulle innebära att jag tillsammans med Ismail Kamil och våra andra liberala riksdagsledamöter kan driva frågor om:

– bygga nya svenska kärnkraftverk och göra forskningsbidrag avdragsgilla för att underlätta vår miljöteknikutveckling

– sätta Uppsala på kartan som Sveriges kunskapshuvudstad nummer ett

– förstärka stödet till demokratikämpar världen över, och mycket annat.

Det innebär också att vi har majoritet i Landstinget vilket är otroligt viktigt för att vi ska kunna fortsätta driva ökad tillgänglighet i vården. Det får säkerligen också positiva effekter på kommunnivå.

När det gäller resultatet på riksnivå så har Johan Ingerö kommenterat det i Aftonbladet och även Mathias Sundin skriver några kloka ord på sin blogg. De menar framför allt att undersökning delvis kan ha missat reaktionerna på de rödgrönas budgetförslag. Det var enligt många bedömare anledningen till att Alliansen gått framåt i de senaste mätningarna. Men vi ska inte ägna oss åt några bortförklaringar, valet är långt ifrån vunnet.

Vi måste fortsätta kämpa för att Alliansen ska kunna forsätta i regeringsställning för det finns många reformer kvar att genomföra. Men i Uppsala kan Folkpartiet vara stolta över att vi lyckats föra ut vårt liberala budskap.

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar nedan, eller använd trackback från din egen webbplats. Det finns också RSS feed för kommentarer.

Vara trevlig och skriv inget spam.

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända avatar, registrera dig på Gravatar.