Home » Hemsida, Uppsala

En dag med Birgitta – i RUT:s tecken

19 augusti 2010 Ingen kommentar

Birgitta Ohlsson, vår briljanta EU-minister, besökte Uppsala igår. Dagen gick i jämställdhetens tecken och fokus låg på RUT-avdraget.

Hemfrids "måltavla"

Jag följde med Birgitta på ett besök på städföretaget Hemfrid. Snacka om RUT-älskande anställda. Vi träffade områdeschefer som berättade hur mycket efterfrågan växer för städtjänster varje månad. Idag har Hemfrid ca 400 kunder i Uppsala och ett 100-tal anställda. Varje månad slår de nya rekord när det gäller intresseanmälningar för städning. Jag tog ett foto på deras ”måltavla” för ökat antal kunder. Den visar tydligt hur de ökat antal kunder för varje år. Och tillväxten fortsätter. Bara denna vecka ska de starta rekrytering av tio nya tjänster.

Visst var de anställda som vi träffade oroliga för en rödgrön valvinst och ett avskaffande av RUT-avdraget. De räknade med att ungefär 50% av deras kundunderlag skulle försvinna, i första hand genom minskat antal städtimmar.

Efter besöket gick vi till valstugan där Birgitta debatterade RUT-avdraget mot (mp) och jag sen fick tillfälle att hålla torgmöte med Birgitta och våra övriga Uppsalaliberaler.

På kvällen spelade vi upp SEVEN som jag ska blogga om om en liten stund.

Birgitta och jag trängs i valstugan, mellan oss syns Ludvig Larsson.

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar nedan, eller använd trackback från din egen webbplats. Det finns också RSS feed för kommentarer.

Vara trevlig och skriv inget spam.

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända avatar, registrera dig på Gravatar.